Abbekås Open future series:

Tävlingen spelades över 36 hål där jag slutade på en 19e placering.
Vädret var blåsigt 10-15 m/s. Regn under dag 1 och under dag 2 tilltog vinden ytterligare men då sken solen. 
Mitt spel var bra men jag gjorde för många enkla misstag, som missade kort puttar och slag i vatten.
Jag upplevde det tufft med kortputtarna i den starka vinden som gjorde att bollen ibland rullade oberäkneligt. Längdkontrollen vid vindslag fick jag bra feedback på och tar med mig.
Till nästa tävling på Tomelilla Golfklubb den 25-26 april behöver jag fortsätta tänka positivt och på så sätt ha rätt fokus på ALLA mina slag. Kan jag utföra det är jag i toppen!
Imorgon redan är det inspel och träning på Tomelilla för att få en extra dag på banan.
Lite fys och rörlighets-träning kommer jag också köra för att hålla kroppen fräsch till nästa tävling.
Jag ser fram emot kommande dagarna och tror på bra spel!

 

Tomelilla Open future series:

Tack till er alla som stöttat mig med ett bidrag för min placering på i Abbekås Open!

Jag hade som mål att ha positiva tankar på så många slag jag kunde under tävlingen på Tomelilla Golfklubb. Jag lyckades sådär med det och jag tycker att jag kan vara tuffare mentalt för att spela till min potential. Under mitt första varv då vinden var hård var jag dock nöjd med mitt tillstånd. Jag spelade smart och placerade bollen väl på fairway och på de ondulerade greenerna.  Då jag hade starttid en till två timmar senare än ledaren dag 1, fick jag ta del mer av blåsten. Jag låg delad 12a efter första varvet och såg min chans att avancera uppåt under dag 2. Dessvärre vågade jag inte spela ut på det sätt jag vill göra. Min slutplacering blev en delad 10e plats med scorerna: 75 (+2) och 73 (par).

Jag är säker på att till nästa tävling så kommer jag se möjligheter, inte konsekvenser, utan ha positiva bilder inför varje slag och putt.

Nästa tävling är på Ecco Tour (Nordic golf League) och spelas 3-5 maj i Danmark.

 

Bravo Tours Open, Ecco tour (Nordic golf League)

Första tävlingen i Danmark på Nordic golf League för året är avklarad. Jag slutade efter tre dagars spel på en delad 15e plats, efter att ha skjutit en – 2 runda (70 slag) och avancerat på leaderboarden under finaldagen.

Vädret var ordentligt blåsigt under de två första dagarna, runt 15 m/s. Finaldagen avtog vinden lite grann och gjorde banan mer lättspelat, vilket jag tog vara på.Mitt spel har varit okej under veckan men inte känts 100%. Jag hade tufft i den hårda vinden men behärskade vingslagen bättre ju längre tävlingen gick. Jag spelade smart och kämpade vilket jag tror var den stora anledningen till en hyffsad placering.

Med ännu bättre slag och puttar kan jag placera mig bättre i nästa tävling som kommer vara Nordea Masters kvalet på Barsebäck den 15e maj (18 hål), där mitt mål är att skjuta en låg score som kan placera mig topp 3, för att få en spelplats i Europatourtävlingen Nordea Masters 1-4 juni. Det är vad jag har siktet på härnäst!

Tätt följt av det kommer jag spela Fjällbacka Open (NGL) den 18-20 maj. Ska bli kul och jag ser fram emot kommande veckor. 🙂

 

Nordea Masters Kval 2017

Jag har under dagen spelat Nordea Masters kvalet på Barsebäck. Jag sköt 71 slag (-2) vilket är en bra score men räckte tyvärr inte hela vägen för topp 3. De 3 bästa får ett wildcard in i Europatourtävlingen på Barsebäck 1-4 juni. Jag slutade på en delad 7e plats. Vädret var kanonbra till skillnad från mina tidigare tävlingar. Härligt att få spela i sol och mindre vind. Jag var idag -4 efter 13 spelade hål men hade missflyt sista hålen och tappade slag.

Men så är golf och det är bara att spela ännu bättre i min nästa tävling på Fjällbacka golfklubb 18-20 maj. Mitt mål där är att placera mig åtminstone topp 10 som skulle ge mig en spelplats i Swedish golf tour tävlingen på PGA National, veckan efter Fjällbacka Open.

Jag ser fram emot kommande tävling på Fjällbacka och med fortsatt positivt tänkande och att våga spela för att vinna tror jag kommer leda till ett bra resultat.