Mitt namn är Victor Tärnström och jag är 27 år gammal.

När jag var 3 år började jag spela golf och då mina föräldrar arbetade på golfklubben under min uppväxt, så blev det automatiskt att jag tillbringade många timmar på golfbanan. Min pappa har under min golfsatsning alltid stöttat mig och hjälpt mig framåt i min golfutveckling och även varit min golftränare.

Jag gick i grundskolan i Nykvarn där jag växte upp tillsammans med min familj och flyttade sedan till Uppsala när jag var 16 år för att studera på Riksidrotts gymnasiet med golfinriktning. Förutom golfen har innebandy varit ett intresse som jag satsade på och tränade mycket under vintrarna innan jag flyttade till Uppsala.

Jag har alltid haft höga ambitioner om att bli bland de bästa golfspelarna i världen och spela de stora mästerskapen som Ryder Cup och majors. Jag ser detta som ett mål jag kan uppfylla i framtiden och något som driver mig framåt under mina träningspass.

Amatörkarriären

Jag har under min karriär spelat i landslaget under nio år. Däribland fem st lag-EM och ett pojk lag- VM i Japan. Av dessa fem EM har tre varit tillsammans med pojklandslaget och två st med herrlandslaget.

Bland dessa EM och VM uppdrag har jag ett guld på meritlistan och det var tillsammans med pojklandslaget på pojk-EM som spelades i Sverige år 2012, där jag även vann det individuella slagspelet.

Jag har också spelat på den amerikanska juniortouren fem gånger där jag som bäst har en 4:e placering.

De meriter jag är mest glad över är mitt lag EM-guld 2012 samt min individuella seger i samma tävling. Detta ledde till att jag blev uttagen att spela Junior Ryder cup på Medinha i USA och att spela Jaques Leglise år 2012, en match mellan Continent of Europe och Great Britain&Ireland.

Jag har också spelat två st europatourtävlingar, båda på Bro Hof  (Nordea Masters) år 2010 och år 2013, vilket var mycket lärorikt inför framtiden och som jag är tacksam över att ha fått testa på.

Studerade ett år på college i USA och spelade då för University of Florida (Gators). Jag såg detta som en möjlighet att utveckla mig själv som människa och golfspelare. Mitt mål var att vara i toppen av rankingen i slutet av min collegeperiod, som var tänkt att vara över fyra år, för att då vara redo att ta mig ut på proffstouren och fortsätta satsningen mot den absoluta världstoppen.

Jag är inte där ännu men jag tror att jag kan vara där i framtiden ifall jag fortsätter med den tydliga träning och tävlingsplan jag följer idag!