Hej!

Efter en skön septembermånad med en del sol och högre temperaturer så börjar golfsäsongen gå mot sitt slut. Stort Tack för stödet under denna säsong!

Det är i skrivande stund snart dags för Ryder Cup och det för mina minnen tillbaka till då jag spelade Junior Ryder Cup år 2012 (Olympia Fields GC).
Inte minst då vi spelade 12 hål uppvisningsmatch på Ryder Cup banan, Medinha, inför all publik under inspelsdagen. Ett av mina bästa golfminnen!

Sedan i juli har jag tränat och spelat mycket golf fram till augustis slut. Spelade tre tävlingar under juli och en under augusti.
Hade som målsättning att få till spelet ännu bättre än under juni månads tävlingar, som dels innefattade en stabil 6e placering.

Dock så gick det inte enligt min plan, så under augusti och september arbetade jag delvis som juniortränare på Stockholms Golfklubb.
Utöver det har jag lagt tiden på att träna gym & golf och då främst svingen (fulla slag), som är den delen av spelet jag behöver förbättra. Varit tufft att inte få till resultaten; stabiliteten i slagen vilket jag mycket målmedvetet har tränat under de senaste säsongerna men inte minst denna.

Jag upplever att jag har bra koll (efter många erfarenheter) på vad i främst tekniken men även mentalt som jag behöver förbättra & mina senaste pass har varit positiva då resultatet varit på en bra nivå. Det jag kan konstatera är att det krävs tid och konsekvent träning på just det. Då är jag säker på att helheten & harmonin i mitt spel kan komma på plats igen.

Min vision, att spela bland de främsta på de högsta tourerna, lever kvar men fram till jul blir mitt fokus på jobb (lärare i skola) och att skaffa en lägenhet.
När det och mitt eget försörjande är på plats mer så sätter jag upp nya mål. Kommer att arbeta fast schema 75% och utöver det ha möjlighet att fortsätta träna på mina primära förbättrings områden (Golfsouth och Golf Lounge, Södertälje).
Skulle jag känna att slagen och spelet är stabilt nog så kommer jag spela tävlingar på Nextgolftour.com (Trackman, virtual golf); en ny inomhus tour under hela vinter-halvåret, med bra prispengar & samarbete med DP World tour.

Min bästa förhoppning är att lyckas bra på en rad av dem tävlingarna och i följd av det resa utomlands för träning & spel.
Under andra delen av februari och i början av mars arrangeras Winter series tävlingarna i Spanien (Nordic golf League).

Så långt fram som den 20e-27e april följer jag med som tränare, på Johan Tärnströms golfresa, till fantastiska Costa Navarino i Grekland; och har samtidigt möjlighet att spela tillsammans med resenärerna. Det blir en kul vecka som jag vet några utav er är anmälda till! 😀

Det var allt för nu och återigen Stort Tack för ert stöd!

Vi ses och hörs.

Bästa hälsningar

Victor Tärnström