Hej!

En fullspäckad månad av golf har passerat. Jag har varit på träningsläger (Frösåker) och spelat fyra stycken tävlingar. Den 6-8 juli spelade jag på Lannalodge golfklubb, Swedish golf tour (NGL) och placerade mig på en delad 4e plats. Jag spelade bra golf och under den sista rundan tangerade jag banrekordet på 64 slag (-6), då jag endast hade 23 st puttar. Årets bästa prestation, vilket tog mig upp på en 45e plats på NGLs rankinglista.

Några dagar senare spelades Chrysantemumbålen (13-14 juli) på Stockholms Golfklubb som var en future series tävling. Stabilt spel men inte det bästa flytet för mig vilket placerade mig på en delad 6e plats. Kul att spela tävling på hemmaklubben och bland alla elitlagsspelare från Stockholm. Banan var i kanonskick med mycket snabba greener!

Härligt också att ladda upp stämningen inför klubblags-SM på Barsebäck som vi spelade den 19-22 juli.
Lag-SM spelades med foursome/bästboll format och singelvarv. Under dag 1 sköt jag och min lagkamrat, Stefan, 62 slag (-9) i bästboll och var lägsta resultatet.

Mitt spel under veckan var helt okej, under bästbollen dag 1 levererade jag det spel jag vill göra. I slutändan slutade vi som lag i mitten-sektionen av resultatlistan (18 st lag). En mycket kul men lång vecka som tog mycket energi.

Den 24 juli försökte jag mig på att kvala in i Challenge tour tävlingen på Katrineholm där europatourspelaren Robert Karlsson står som värd för tävlingen. En mycket bra chans att få spela tävling på en tournivå högre än vad jag spelar på idag. Dessvärre hade jag ingen bra dag och insåg snabbt att nu är det dags att vila ett par dagar efter flera veckors tävlande!

Under senare delen av sommaren och i höst kommer jag spela på Nordic golf League och europatourkvalet i Italien den 3-6 oktober.
Min målsättning är att vinna åtminstone en tävling på NGL för att ha chans att ta mig in topp 5 på order of merit, vilket i så fall leder till att jag spelar på Challenge tour nästa år. Under ET- kvalet har jag som mål att ta mig igenom alla 3 stegen, vilket jag ser som ett rimligt mål men mitt spel behöver vara på topp. Jag ser fram kommande tävlingar och härliga utmaningar under hösten!

 

Bästa Hälsningar

Victor Tärnström