Hej!

Våren börjar komma, en härlig tid och jag hoppas ni mår bra! Stort Tack för ert stöd!

Det förfärliga kriget i Ukraina som pågår—får vi verkligen hoppas är slut snart och att liknande händelser inte sker i framtiden.

Jag har som tidigare nämnt, i mitt förra nyhetsbrev (nov-dec), varit iväg två gånger till Spanien under januari och februari. Den första gången (en vecka) mer för träning och den andra gången (två veckor) i spel/tävlingssyfte.

Det har varit en rolig, träningsintensiv & utvecklande vinter där jag tar med mig flera mycket bra saker inför kommande säsong!

Prestationen och framförallt processmålen i tävlingarna (Swedish Winter Series) utförde jag bra och är mycket glad över. Resultatet den första tävlingen hade jag åtminstone hoppats skulle vara tre slag bättre för då hade jag fått spela finaldagen.

Den andra tävlingen, var jag resultatmässigt på väg att scora under par (dag 1) men två st slag—missade på ett udda sätt och det hela resulterade i + score istället.

Under rundan började jag känna av värk i kroppen & feber som dagen efter visade sig vara kraftig magsjuka. Så det blev inget fortsatt spel för mig den tävlingen under dag två, tyvärr.

Utvärderingen av mitt golfspel är att jag har mycket bra koll på det mentala, närspelet och puttningen (mina styrkor i spelet.) Jag lyckades bra med att fortsätta slå stabila utslag över stora delar av rundorna, vilket var en framgång.

Det jag främst behöver förbättra är min bollflykt med järnen så att jag lättare kan spelaunder alla ban/väderförhållanden. Har tränat mycket på den tekniska biten under vintern i Sverige och gjort bra framsteg men inte riktigt lyckats än utföra svingen i träffögonblicket enligt den målbilden jag har.

Nu fortsätter jag träna på efter min plan inom spelets olika delar och ser ljust på framtiden!

Nästa utlandsresa för mig blir med Stockholm Golfklubbs elitlag till södra Spanien den 23-30 april.

Bästa hälsningar

Victor Tärnström