Tävlingar på Algarve pro golf tour: 4 – 5 och 7 -8 februari (2018)

Hej!

Hoppas allt är bra med er!

Min tre veckors vistelse i Portugal är nu över. Jag har bott hos min tidigare landslagspolare, Hannes Rönneblad, i Carovoeiro. Vi har tränat dagligen på Vale da Pinta och Morgado & Alamos GC (36 hål). Under den sista veckan spelade vi två stycken tävlingar på Morgado och Alamos, vilket var mycket kul efter att ha tränat på för fullt!

Den första tävlingen på Morgado började jag med att skjuta på par som var en bra score men dag två tappade jag, synd! Men det var bara att utvärdera lite kort och köra på under nästa tävling på Alamos som jag var bestämd att förbättra mig i.

Jag började dock mina första 6 hål bedrövligt men lyckades vända mitt tillstånd till det optimala och hade flera chanser till birdies de sista 12 hålen som jag gick 5 under par på. Jag var mycket nöjd i klubbhuset dag ett över min comeback!

Under dag två i det fortsatt blåsande vädret, slog jag flera kvalitativa golfslag och hade många chanser till birdies. Tyvärr hade jag just denna dag en bedrövlig dag på greenerna och missade mängder av puttar. Det som är min styrka var denna dag inte det, konstigt nog! Men så är det ibland och det är bara att acceptera. Jag slutade på en delad 21 plats.

Jag har under dessa tre veckor jobbat på mitt beteende & rutin på banan mellan slagen, inför och under med målsättningen att jag oftare ska komma in i ett liknande mentalt tillstånd varje gång det är min tur att slå. Detta har förbättrat mitt golfspelande, inte minst mina fulla slag. Men det gör också att jag ibland, i alla fall nu i början, är lite för medveten och kan känna mig obekväm. Jag tror att detta är ett stort steg i rätt riktning för mig och nu handlar det om att vara konsekvent i detta och vidareutveckla.

Just nu sitter jag på flyget påväg hem från Faro och stannar i Sverige i 10 dagar tills jag åker ned till Barcelona för att spela Swedish Winter Series på Lumine GC, som är startskottet för Nordic golf League säsongen 2018. Mitt mål för året är att jag ska fortsätta på det bästa från förra säsongen och vara med uppe i toppen under tävlingarna. Och på den vägen ta mig in topp 5 på totalrankingen efter årets slut som då skulle ge mig spelrättighet på Challenge tour år 2019.

Hoppas det var intressant att läsa och följ mig gärna via min hemsida www.victortarnstrom.com

Köp gärna en snygg Victors Vänner FootJoy piké och stötta mig under 2018 J!

Vi ses!

Bästa Hälsningar

Victor Tärnström