Hej!

Hoppas er sommar har varit bra och att ni hunnit spela mycket golf och annat kul!

Tävlingarna under sommaren har rullat på i full fart men det har varit kämpigt för mig att få ihop dem resultat jag eftersträvar. Mycket återkommande bra saker gör jag i puttningen och i närspelet men även i slagen stundtals.

Det är min slagprecision som är anledningen till att min score springer iväg överlag. En runda består ju av flera fulla slag och det räcker med att några st är för dåliga för att det ska kosta flertal slag per varv. Det har varit kämpigt att göra en hel del bra saker och sedan ibland något alldeles för dåligt, vilket gör det tufft att skjuta scorer på par och under.

Till det mycket positiva, är att jag under flera år sökt efter hur jag ska få till en jämn och stabil nivå i mina slag igen! De sista hålen i den senaste tävlingen så förstod/konstaterade jag hur jag ska känna och svinga min klubba, efter mycket känslor och tankar i träningen. Känns mycket motiverande!

Under de senaste åren har jag i vissa tävlingar slagit bollen stabilt över hela rundor. Men det är egentligen närspelet och främst puttningen som gjort jobbet för mig – tillsammans med en bra mental process och beslut på banan.

Fulla slagen behöver bli lika stabila som mitt övriga spel för att uppnå mitt mål – att spela på hög tournivå. Nu först och främst är målet att spela stabilt på min nuvarande tour och sedan utvecklas mentalt med det.

Mina kommande tävlingar (future series):

– 28 aug Finspång GK

– 3 sep Djursholm GK

– 11-12 sep Kumla GK

– 18-19 sep Mälarö GK

Följt av det, vet jag att jag ska spela på Moregolf Mastercard tour den 28-30 sep på Visby GK och förhoppningsvis SM match på Skövde den 21-24 sep, förutsatt att jag kommer med i tävlingen då det är reducerat startfält.

Bästa Hälsningar
Victor Tärnström